Galningar på isen

Vi har tidigare i den här bloggens historia skrivit om några av historiens bästa hockeyspelare. I det här inlägget ska vi titta på några av ishockeyns största galningar. Spelare som kanske var briljanta men som också hade en förkärlek för att slåss eller ägna sig åt andra tokerier.

Det är sällan som slagsmål eller andra olyckor i en ishockeyrink lett till att någon har dött. Men dödsfall är tyvärr någonting som drabbar oss alla. Få tillfällen i livet kan vara så omvälvande och svåra att greppa som när någon som står oss nära går bort. Beroende på din specifika situation kan det vara nog så viktigt att ha tillgång till kompetent hjälp i de lägena. Det kan handla om juridik, att välja begravningsplats eller att planera begravningen. Ta hjälp av en professionell begravningsbyrå. Om du behöver en Begravningsbyrå Västerås är Lavendla ett personligt alternativ med mångårig erfarenhet av att hjälpa människor genom svåra tider i livet.

Gilles Gratton – ”Gratoony the Loony”

Gratton spelade som målvakt och anses allmänt som den tokigaste spelaren som var aktiv under 1970-talet. Gratton var en varm anhängare av teorin om reinkarnation och pratade gärna och länge om sina tidigare liv. Bland dem sade han sig till exempel ha levt ett tidigare liv som en spansk greve. En historia han berättade om detta, i en TV-intervju, var om hur han som spansk greve tyckte om att ställa upp bönder mot en vägg och kasta stenar på dem (!?). Han trivdes också med att gå omkring naken efter spelningarna och hade en tendens att fejka skador eller sjukdomar för att slippa spela vissa matcher.

Theo Fleury – ”Flower”

Theo Fleury, ibland förärad det något ironiska smeknamnet ”Flower”, är i sanning en bulldog. Liten och kort men med ett temperament som inte ryggar tillbaka för någon. Han fick under sin aktiva karriär rykte om sig att ofta hellre vilja slåss än att spela hockey. Till viss del kan hans problem tillskrivas ett vilt liv kantat av drog- och alkoholproblem. Idag är han ren och sysslar bland annat med föreläsningar i hur man hanterar missbruk.

Wayne Gretzky – ”The Great One”

Vi har skrivit om Wayne Gretzky tidigare på den här bloggen, då främst ur perspektivet att han är en av de bästa hockeyspelarna någonsin. Gretzky var förstås först och främst en bländande bra hockeyspelare, men han hade också många lustiga egenheter. Efter uppvärmning var han tvungen att dricka fyra olika drycker i en specifik ordning. På uppvärmningarna var han tvungen att först skjuta ett skott i målets riktning, men brett utanför. Det finns fler exempel. Kan det vara så att Gretzky var lite vidskeplig med en släng av tvångssyndrom?

Sidney Crosby – ”Sid the Kid”

Även här verkar det finnas ett släng av tvångstankar. Crosby måste tejpa sina klubbor själv och matchdagar pratar han aldrig med sin mor. Crosby är fortfarande aktiv och spelar för tillfället för Penguins. Han är dock skadedrabbad för tillfället så det återstår att se när han kommer vara tillbaka i rinken.