Att åka på hockeyresa

Att åka på en fullspäckad hockeyresa till Nordamerika är något som många hockeyfantaster drömmer om. Bara att få uppleva en NHL-match på plats och känna av den mäktiga stämningen när hemmalaget gör entré eller lyckas göra ett mål, är en upplevelse som alla hockeynördar förtjänar att uppleva. Om du dessutom åker på en slutspelsmatch i Stanley Cup är det pricken över i:et, men de flesta NHL-matcher håller hög kvalitet och det blir inte samma serielunk som i många andra ligor eftersom lägsta nivån är så pass hög med spelare som får chansen på hockeyns världsscen.

Kanske är du en person med ett brinnande hockeyintresse? En hockeyspelare som under skada såsom artros höft, börjar känna ett stort sug efter att få se en riktigt bra hockeymatch? Eller bara en allmänt rese- och sportintresserad person som söker upplevelser och minnen för livet?

Vart ska du åka?

Om du vill få ut maximalt av din upplevelse bör du antingen åka på en NHL-match och se ditt favoritlag, valfri Stanley Cup-match eller åka till Toronto för att se Toronto Maple Leafs spela inför hemmapubliken. Varför just Toronto kanske du undrar, vad är så unikt med det? Varför inte en lyxig hockeyresa till New York för att se ett derby mellan Rangers och Islanders?

Det finns mycket som gör en hockeyresa till Toronto unikt. Hockeyns hjärta finns i Kanada och i Toronto befinner du dig i den absoluta vaggan för allt vad modern hockey innebär. Toronto är en fantastisk stad fylld av sevärdheter, men också hockeyns huvudstad. Trots att det är en världsstad, faktiskt Nordamerikas fjärde största, finns hockeyn närvarande överallt i staden. Något som däremot inte kan sägas om exempelvis New York, trots högkvalitativ hockey med två stora NHL-lag. Om du går runt med en Maple Leafs-tröja på stan i Toronto kommer de flesta människor som du passerar att känna igen tröjan, klubbloggan och heja på dig. Hockeyintresset finns överallt. Om du gör detsamma i New York är det knappt säkert att någon ens uppmärksammar det, än mindre sannolikt är det att de faktiskt är genuint intresserade av hockey.

Att befinna sig i Toronto och få se Maple Leafs spela live på hemmaplan är något unik. Det är ett lag med en lång och framgångsrik historia. Inte bara ett Original Six-lag, utan också ett mytomspunnet sådant. De har blivit Stanley Cup-mästare hela tretton gånger, vilket endast slås av ärkerivalen Montreal Canadiens. I väggarna inne i rinken Scotiabank Arena ekar minnet av mängder med Hall of Fame-spelare, men också svenska giganter som Börje Salming och Mats Sundin som spelat för klubben. För maximal upplevelse rekommenderas en Stanley Cup-slutspelsmatch eller ett derby med Montreal Canadiens. Det finns nämligen två riktigt legendariska klubbar i NHL, det ena är Canadiens och det andra är Maple Leafs.