Brynäs IF

Brynäs IF är en idrottsförening från Gävle. Den bildades redan år 1912 och innefattade från början flera sporter, till exempel vattenpolo, fotboll, simning och bandy. År 1939 lades bandysektionen ner av ekonomiska skäl och därefter togs ishockey med i idrottsföreningen. Under år 2012 vann Brynäs IF SM-guld i hockey och de har också varit mycket framgångsrika i de andra sporterna. Föreningens ishockeysektion spelar i Swedish Hockey League, SHL, och har så gjort under varje säsong sedan serien grundades mellan år 1975/1976. Detta lag är det enda laget i SHL som spelar med reklamfria matchtröjor. Detta beror på ett framgångsrikt samarbete med Gävle kommun, där denna betalar klubben för att spela utan reklam. Kommunen är också med och sponsrar klubbens arena och de döpte dessutom om den till arenans ursprungliga namn efter ett tillfälligt byte till Läkerol Arena mellan år 2007-2014. Även under säsongen 2017/2018 spelar laget i SHL och CHL.

Hur går det för laget?

Under hösten 2017 började SHL-säsongen efter sommarens uppehåll, och då hade laget Brynäs IF en ny tränare efter förra årets säsong som slutade med bra resultat. Det började inte så bra för Brynäs IF som förlorade match efter match. efter en tung höst sade den nya tränaren upp sig och de tidigare assisterande tränarna har nu tagit över ansvaret för laget. Genast såg man resultat i Brynäs IF spel. De började vinna sina matcher igen och trots ett par förluster har de nu börjat stiga uppåt i tabellen igen. Det tränarbyte som gjordes mellan säsong 2016/2017 och 2017/2018 var alltså inte till fördel för Brynäs. Dessutom har de haft flera skador i laget och under augusti 2017 blev deras ena målvakt skadad och kommer att behöva bytas ut. När nu båda huvudmålvakterna är skadade blir det än tuffare för laget att kunna fortsätta kämpa mot tabellens topp. I början av november låg de på plats elva i tabellen och de har en bit kvar för att kunna ta sig vidare men med ny målvakt och bra tränare ska det nog gå.

Reklamfria kläder i spel

När det gäller hockey krävs det både skyddande och bra kläder. Alla ishockeylag har sina egna kläder med logotyper och sponsorreklam. Om man är en fan av Brynäs IF vet man att de spelar med tröjor helt fria från reklam eftersom de har ett bra samarbete med Gävle kommun. Om man vill ha fräscha nhl kläder för att se bra ut när man sitter på läktaren och hejar fram sitt lag kommer det troligen att ta ett tag innan man kan finna just Brynäs IF i den kategorin men det finns gott om andra lag att välja på. Om man spelar hockey behöver man dock kläder av en helt annan kvalitet. De måste dessutom vara ganska stora eftersom spelarna ska kunna röra sig ledigt trots att de har stora skydd under kläderna. Dessutom är det en mycket ansträngande sport i en kall anläggning vilket gör att kläderna måste ventilera väl för att spelarna inte ska börja må dåligt och drabbas av sjukdomar på grund av kalla och blöta kläder.