Hockeyskola

Under sommaren när man tror att det sista grabbarna tänker på är hockeysäsongen pågår det runtom i landet hockeyskolor som ofta är höjdpunkten för många unga hockeykillar. Många föreningar anordnar hockeyskolor en vecka under sommarlovet. Många utav dem har hockeyproffs från SHL eller NHL som kommer och besöker eller tränar ungdomarna under veckan. Vissa hockeyskolor vänder sig till den egna klubbens ungdomar medan vissa har besökare från hela landet. Det är stort för ungdomarna att mitt under sommaren få plocka ihop utrustningen och få kliva in på is och träna med sina lagkompisar eller träffa nya vänner från andra delar av landet. Att även få möta vuxna som lyckats i sin hockeykarriär och se att det är möjligt är en annan viktig aspekt av hockeyskolorna.

Lagandan är det viktigaste

 

Hockeypolare i vått och torrt

För många ungdomar är hockeyn det allra viktigaste i livet.När de inte spelar eller tränar själva följer de allra flesta både hockey på tv och kanske klubblaget. Många föräldrar är mycket engagerade i hockey då det kräver en hel del arbete även runtom. Som förälder är det en självklarhet eftersom man ofta får så mycket tillbaka från lagsporter som hockey.Man träffas med andra föräldrar i samma situation och umgås kring barnen och deras intresse. hockeyskolan i Ramsele är inget undantag, här har man ungdomar och föräldrar som år efter år kommer till lilla Ramsele för att vara med i Susses (Niklas Sundströms hockeyskola) och alla umgås dag som kväll och hela samhället andas hockeyskola denna vecka. På dagarna hänger man i hallen och umgås medan ungdomarna tränar med hockyproffsen och på kvällarna träffas man, både föräldrar och barn, och grillar eller leker lekar och anordnar tävlingar. En enormt omtyckt vecka för både barn och vuxna.

Hockeylivet skapar gemenskap

Det största med lagsport är gemenkapen. På såna här läger och hockeyskolor blir gemenskapen allt tydligare. Livet i hallen med kompisarna och föräldrarna är mycket speciellt. Du står där bland svettiga hockeykläder och barn blandat i en salig röra och all lycka som då finns i rummet är så mycket större än det kanske störande ljudet av intellivent fresh badrumsfläkt 2 0 vit fungerar både i hemmet och omklädningsrummet som ändå kanske borde vara en baggis i jämförelse med svettlukten som kan finnas i ett omklädningsrum där både vuxna och barn svettats i årtionden, men det stör ingen! Allt jobb och tid som läggs ner, och givetvis även pengar- för hockey är en dyr sport redan från barnsben- är så värt det när barnen växer upp i gemenskapen som lagidrott som hockey skapar, det är alla hockeyföräldrar överens om!