Hur du blir en bättre hockeyspelare

En av de absolut tuffaste, snabbaste och mest actionfyllda sporterna är utan tvekan hockey. Det gäller att ha superb kondition, vara pricksäker, smidig och snabb samtidigt som du har full kontroll på isen. Förutom att du måste kunna ta stryk och tåla tuffa fysiska påfrestningar måste du även ha koll på strategi och taktik. Men vad behövs för att bli den elitspelare som du kanske drömmer om att bli?

Styrketräning

För att bil en bättre hockeyspelare krävs vilja och motivation till fokuserad och allsidig träning. Styrketräning är en viktig del av träningen eftersom en spelare behöver helkroppsstyrka för att kunna bli elitspelare. De övningar du behöver träna framgår i hockeyspecifika träningsprogram. När du blir mer avancerad och seriös i din träning är det rekommenderat att skaffa en personlig tränare (PT) som skapar ett specialdesignat träningsprogram för dig. Styrketräning handlar om mycket mer än att bara få starkare muskler. Det kommer även att ge dig bättre balans samt stabilitet, göra dig snabbare på isen, svårare för motspelare att ta pucken från dig samt förhindra skador.

Träna hemma

När du satsar på att bli en hockeyspelare duger det inte att sätta sig framför din Xbox eller Playstation och spela hockeyspel när du kommer hem. Satsa istället på att skaffa ett hemmagym där du kan träna i din bostad. När du investerar i ett gym är det även viktigt att skaffa ett gymgolv att placera under utrustningen. Funktionen för gymgolv är att skydda både din utrusning och ditt golv från viktskivor, hantlar eller kettlebells som hamnar på golvet. Hos gorillasports.se kan du välja mellan olika typer av gymgolv av god kvalitet som enkelt kan utökas eller tas bort. Du kan välja mellan mjukare golv, hård golvyta eller två paket med tjockare hårdgummi till bra pris. Gymgolv levereras i fyrkantiga pusselbitar som är enkla att sammanfoga.

Goda råd

Det finns gott om goda råd för dig som vill bli en elitspelare men få är så bra som de råd som Tommy Boustedt ger. Om du inte övar tillräckligt mycket kommer det att bli svårt att bli en bra spelare. Du kommer att behöva ta varje tillfälle i akt att träna lite extra. Sitt inte inne och slappa utan rör på dig så ofta som möjligt. Var aktiv och passa på att delta i många olika sporter och aktiviteter när du är ung, som exempelvis innebandy, basket, löpning, cykling, fotboll och så vidare.

Fysisk status

En hockeyspelares fysiska status är basen och grunden till hur du kan utvecklas som spelare. För att kunna nå elitnivå behöver du fokusera på din träning och ge upp andra “roliga” saker som dina kompisar gör. För att nå en god fysisk status bör du börja med fysisk träning i tidig ålder för att kunna få en god atletism. Forskning har visat att styrketräning kan startas redan vid sex års ålder men det går bra att träna med den egna kroppen (som belastning) i början. För en korrekt teknik i skridskoåkning behöver du ha en stark bål och starka ben och för excellent skottförmåga behöver du kraft i armar och bål.